Brownsberg - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marliesenmarije - WaarBenJij.nu Brownsberg - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van marliesenmarije - WaarBenJij.nu

Brownsberg

Blijf op de hoogte en volg

21 Maart 2005 | Suriname, Paramaribo

Even een korte impressie (als dat lukt) van ons weekendje Brownsberg
We regelden voor dit weekend alles zelf, in tegenstelling tot de meeste stagiaires e.d. Dat betekent dus ook het vervoer. Wij kozen voor de staatsbus. Wat een hele belevenis bleek. Een omgebouwde vrachtwagen deed dienst als bus. En veel binnenlandbewoners namen deze bus. Dus er ging van alles mee terug uit de stad. Kippen, broden, veel grote tassen en zelfs een schildpad in een emmer. De ‘bus’ werd flink volgestouwd met spullen en mensen en barrels benzine e.d. Daar zaten we dan tussen de goudzoekers en de andere binnenlandbewoners 3 uur lang voornamelijk over de bauxietweg. Een niet geasfalteerde, rode, stoffige, hobbelige weg. Iedere Surinamer had een pet op of een hoofddoek om tegen het stof. Wij kwamen gewoon lekker rood aan, het rode stof zat echt overal.
Op de berg gekomen werden we al snel op apen gewezen, we zagen 2 soorten apen. Daarna snel het huisje inspecteren en wat bleek. Wij hadden echt een superboshut. Niet qua grootte of inrichting (al was dat voor Surinaamse begrippen allemaal prima), maar qua ligging. Een prachtig uitzicht over bos en het brokopondomeer, midden in het jungle, waar de verlichting al was opgehouden, een beetje afgelegen dus. Overal geluiden te horen, apen, vogels, krekels. Werkelijk prachtig. We hebben 2 zware, inspannende wandelingen gedaan. Vrijdag naar de Ireneval (even douchen in de natuur) en zaterdag naar de Wittikreek (een eigen subtropisch zwembad met koud water midden in het bos). Echt super mooi. Echt een junglegevoel, en genieten van alle indrukken. We zagen nog een schildpad en Marlies zag nog een meterlange kaaiman bij het water. Ook hebben we trompetvogels gezien. Een puma of jaguar zijn we niet tegen gekomen. Na de wandelingen was er natuurlijk ruimte voor een parbobiertje. En ook ’s avonds was er ruimte voor gezelligheid, een potje kaarten, muziek, dansen en sjoelen. De eigenaar van de bar/eetgelegenheid bleek een geweldige vent en was ook kok geweest in het diakonessenhuis.
Zie ook foto's

• 22 Maart 2005 - 01:58

Mond:

Kusje

• 22 Maart 2005 - 20:07

Ada:

Jullie hebben wel een hele mooie reis achter de rug, naar Brownsberg!!!
    Leuke foto's, wel een ervaring hoor! Heerlijk dat jullie zo genieten. Veel groetjes en een dikke kus van je moeder.Hou je haaks!!

• 28 Maart 2005 - 13:11

Marit:

Leuk om je avonturen zo een beetje te volgen!!!! Je beleeft daar heel wat nieuwe dingen, leuk joh!!!!
    Maar heel veel plezier daar nog en ik ben benieuwd naar je verhalen als je weer terug bent!!!